Šampionát Grand Prix historických vozidel má za sebou tři ze čtyř podniků. Seriál má v tomto roce premiéru, koná se ve spolupráci Autoklubu ČR a pořadatelů jednotlivých závodů. Nejlepší jezdec získá Putovní pohár prezidenta Autoklubu ČR a obraz od Yuriye Shevchuka.

První ze soutěží v GP byl legendární dálkový závod 1000 mil československých, který startoval ve čtvrtek 13. června 2019 od klubového domu Autoklubu ČR v Opletalově ulici a jeho pořadatelem je stejně jako u Zbraslavi Veteran Car Club Praha. Na start závodu se postavila rekordní stovka vozidel.

Ještě v červnu pak na 1000 mil navázala tradiční akce Brno Revival • festival rychlosti mezi pavilony. Každý rok se na trati uprostřed veletržního areálu objeví plno unikátních závodních strojů se zajímavou historií, letos mezi velkou novinku patřila Zbrojovka Z18 Sport.

Na třetí v pořadí – Bugatti GP se v pátek 16. srpna sjely desítky veteránů. Závod se jel na okruhu městské rychlostní zkoušky Barum Czech Rally Zlín. Bugatti Grand Prix si už pevně získalo místo v rámci Barum Rally a historické vozy se tak prohání ulicemi Zlína v páteční podvečer již od roku 2011.

Poslední akcí v seriálu je 52. ročník jízdy pravidelnosti Zbraslav-Jíloviště, který bude celým zakončením Grand prix. Do seriálu je navíc stále možnost se přihlásit. Sice už je nepravděpodobné, že může někdo získat tolik bodů, aby získal originální obraz, ale všichni přihlášení získají alespoň limitovanou edici tohoto obrazu v kopii a navíc odjedou z akce se skvělým zážitkem.

Soutěže zařazené v Šampionátu Grand prix